NAC pakt een puntje op bezoek bij Heerenveen: 0-0 - Omroep Brabant

NAC pakt een puntje op bezoek bij Heerenveen: 0-0

4 april 2015 om 21:55 • Aangepast 21 november 2020 om 19:09
nl
NAC heeft zaterdag weer een puntje verzameld in de strijd tegen degradatie. De Bredase ploeg speelde in Friesland met 0-0 gelijk bij sc Heerenveen. Met 26 punten uit 29 duels staat de formatie van trainer Robert Maaskant wel nog altijd in de gevarenzone. Heerenveen blijft door het gelijkspel op koers voor een plek in de play-offs om Europees voetbal.
Profielfoto van
Geschreven door

Beide ploegen kregen voor de aftrap nog een teleurstelling te verwerken. Heerenveen kon niet beschikken over centrumverdediger Joost van Aken, terwijl NAC spits Erik Falkenburg vlak voor de aftrap zag afhaken. De oud-speler van AZ voelde zich niet helemaal lekker tijdens de warming-up en liet zich op het laatste moment nog vervangen door Mats Seuntjens.

Wachten op privacy instellingen...

Sterk spelende De ZeeuwOndanks die tegenvaller was NAC de eerste helft de brutaalste ploeg. De Bredanaars lieten Heerenveen aanvallen, om er vervolgens in de tegenaanval uit te komen. Die tactiek leverde de ploeg enkele aardige kansen op. De grootste was na een dikke twintig minuten voor Adnane Tighadouini, die de bal na een pass van de sterk spelende Demy de Zeeuw voor het intikken had. De vleugelspits maaide echter volledig over de bal heen en zag zo de kans aan zich voorbij gaan.
"Die bal moest er gewoon in", zegt middenvelder Demy de Zeeuw. "Dat weet Adje zelf ook. Dat is jammer, maar volgende week denk ik dat hij er wel weer gewoon staat."
SlotfaseDe thuisploeg had weinig te melden. Het thuispubliek veerde hoogstens even op als Sam Larsson aan de bal kwam. De Zweedse baltovenaar gooide de trukendoos regelmatig open, maar even vaak was het rendement nihil. Pas na een uur moest NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar zich echt strekken op een Friese poging. De keeper greep goed in op een schot van Luciano Slagveer. Die krulde de bal even later ook nog eens rakelings naast.
Heerenveen kreeg na die kansen eindelijk echt vat op de wedstrijd. Dat leverde in de slotfase nog een reeks kansen op. Simon Thern had een kwartier voor tijd de 1-0 voor het inschieten, maar de Zweed deed hetzelfde als wat Tighadouini voor rust deed: ook hij miste de bal half. Vervolgens werd ook nog een Friese kopbal van de lijn gehaald.
Terughoudendheid"Mijn ploeg heeft het goed gedaan", aldus Maaskant. "Maar ik ben pas tevreden als we na het laatste fluitsignaal tegen Groningen, Heracles, Dordrecht en Go Ahead Eagles onder ons hebben staan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.