Zonnige week met lokaal 20 graden na fris Pasen met bevroren eieren - Omroep Brabant

Zonnige week met lokaal 20 graden na fris Pasen met bevroren eieren

5 april 2015 om 10:41
nl
Pasen kan nog even fris zijn, maar na de feestdagen schiet het kwik omhoog. Vanaf donderdag draait de stroming naar het zuiden. Dit leidt mogelijk tot de eerste warme dag van het jaar, melden weerbureaus MeteoGroup en Weeronline.
Geschreven door

Eerste paasdag begon zondag met bevroren paaseieren. Het vroor namelijk aan de grond. Overdag maakt de zon meer uren en wordt het zo'n elf graden.
De tweede dag van Pasen valt tegen. Zondagavond neemt de bewolking toe en gaat het 's nachts licht regenen. Daarna regent het overdag af en toe, maar klaart het 's middags op. De temperatuur schiet al wel iets omhoog naar zo'n dertien graden.
Zonnige periodeEn het weer klaart alsmaar op. De meteorologen van MeteoGroup en Weeronline voorspellen voor dinsdag en woensdag nog een paar wolken en her en der een bui, maar daarna volgt een zonnige, droge periode.
"Op donderdag wordt het al 15 graden, op vrijdag en tijdens het volgend weekeinde wordt het 18 graden. In het zuiden van het land kan het dan voor het eerst in dit seizoen 20 graden worden", aldus een opgewekte Margot Ribberink van MeteoGroup.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.