Sport zondag: NAC'er Erik Falkenburg breekt middenvoetsbeentje, Indy de Vroome onderuit in Polen - Omroep Brabant

Sport zondag: NAC'er Erik Falkenburg breekt middenvoetsbeentje, Indy de Vroome onderuit in Polen

5 april 2015 om 12:07 • Aangepast 21 november 2020 om 19:08
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor tennisster Indy de Vroome, darter Benito van de Pas en springruiter Maikel van der Vleuten.
Profielfoto van
Geschreven door

Falkenburg breekt middenvoetsbeentjeVoetbalclub NAC Breda moet Erik Falkenburg voorlopig missen. De middenvelder heeft zijn middenvoetsbeentje gebroken. Dit gebeurde tijdens de warming-up voor de competitiewedstrijd in en tegen Heerenveen. Voor het herstel van zo'n blessure staat zes weken. NAC sleepte uiteindelijk een puntje weg uit Friesland. Het duel eindigde in 0-0.
Geen hoofdtoernooi Polen voor De VroomeIndy de Vroome is zaterdag uitgeschakeld tijdens het kwalificatietoernooi voor het Katowice Open-tennistoernooi in Polen. Het grote talent uit Cromvoirt moest in de eerste ronde haar meerdere erkennen in de Bulgaarse Jelitsa Kostova. De Vroome verloor de eerste set met 7-5. In de tweede set was het verschil groter. Die set eindigde in 6-2 voor Kostova.
WK-ticket 'Kromo' op 50 vlinderZwemster Ranomi Kromowidjojo heeft tijdens Swim Cup-wedstrijden in Eindhoven zondagochtend een WK-ticket bemachtigd voor de 50 meter vlinderslag. Met een tijd van 25,86 seconden bleef de ster van NTC Eindhoven net onder de limiet van 25,91 seconden. Kromowidjojo verzekerde zich eerder al van deelname aan de 50 en 100 meter vrije slag op het WK. Onduidelijk is of Kromowidjojo tijdens het WK gebruik maakt van haar startrecht op de 50 meter vlinderslag. Tijdens de Swim Cup-wedstrijden blijft het bij haar optreden in de series van dit onderdeel. Kromowidjojo slaat de halve finale over en richt zich volledig op de finale van de 100 meter vrije slag, het slotstuk van de Swim Cup.

Wachten op privacy instellingen...

Darter Van de Pas start goedBenito van de Pas heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het German Masters-dartstoernooi in het Duitse München. De Tilburger was zaterdagavond met 6-2 te sterk voor landgenoot Jan Dekker. Van de Pas moet het nu opnemen tegen de Engelse topper James Wade. Die is in Duitsland als derde geplaatst. Gemondenaar Michael van Gerwen stroomt pas in de tweede ronde in. Hij treft de Schot Gary Stone.
Geen succes Van der Vleuten Springruiter Maikel van der Vleuten uit Someren is zaterdag 36e geworden tijdens de eerste wedstrijd om de Global Champions Tour in het Amerikaanse Miami. Hij liep in de eerste omloop met zijn paard Arera tegen acht strafpunten op. De Engelsman Scott Brash won.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.