Agenten gaan uit protest weer langzaam rijden op snelwegen bij Tilburg en Roosendaal - Omroep Brabant

Agenten gaan uit protest weer langzaam rijden op snelwegen bij Tilburg en Roosendaal

5 april 2015 om 13:58
nl
De politiebonden blijven actievoeren tegen de onderwaardering van het werk van agenten. Zij houden dinsdag opnieuw een zogenoemde langzaamaanactie op de snelwegen tussen Tilburg-Roosendaal en Vlissingen-Roosendaal.
Geschreven door

De actie betekent dat agenten tussen negen en elf uur 's ochtends actie gaan voeren op de snelweg. Dit doen zij door met zestig kilometer per uur te rijden op alle rijstroken van de A16 en de A58. "Om de actie publieksvriendelijk te houden, is bewust gekozen voor een tijdstip net na de ochtendspits", aldus de bonden.
Meer auto's voegen zich tijdens actie bij colonneDe agenten beginnen bij het bureau aan de Ringbaan West in Tilburg en het bureau in Vlissingen. Vanaf daar trekken ze door naar Roosendaal. Gaandeweg voegen zich meer politiewagens bij de tocht.
"Door middel van posters op de auto's moet duidelijk zichtbaar zijn dat de deelnemende collega's actievoeren voor een beter cao-aanbod van de minister van Veiligheid en Justitie. De actievoerders blijven ook tijdens de actie direct inzetbaar voor het verlenen van noodhulp", benadrukken de bonden.
'Armetierige voorstellen'Politiemedewerkers voeren sinds begin maart actie tegen de 'armetierige voorstellen' van de minister van Veiligheid en Justitie voor een nieuwe cao. Zo schrijven agenten alleen nog bekeuringen uit bij 'grove schendingen' van de openbare orde en veiligheid. Daarnaast vond er al een langzaamaanactie plaats, deelden agenten flyers uit en lieten ze de sirenes loeien.
Behalve West-Brabant voeren ook andere korpsen actie. Het gaat onder andere om de eenheid Oost-Brabant, maar ook om eenheden Midden-Nederland en Noord-Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.