Mathieu van der Poel wint met overmacht wereldbekerwedstrijd veldrijden in Hoogerheide [FOTO'S]

24 januari 2016 om 22:25 • Aangepast 21 november 2020 om 13:14
nl
Veldrijder Mathieu van der Poel heeft zondagmiddag in Hoogerheide de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen gewonnen. De wereldkampioen reed al in de eerste ronde van de GP Adrie van der Poel, vernoemd naar zijn vader, weg bij zijn belangrijkste concurrent Wout van Aert. De Belg kwam op het buitengewoon zware, modderige parcours niet meer dichterbij.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

ZIE OOK: De hele f otoreportage van de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Hoogerheide
Integendeel, op de eindstreep was het verschil tussen de favorieten voor het WK, volgende week in Zolder, 48 seconden. Kevin Pauwels finishte als derde. De wereldbeker was wel voor Van Aert.

Wachten op privacy instellingen...

Lars van der Haar, de enige die hem in theorie nog kon bedreigen, had na tien minuten al door dat een machtsgreep een illusie was. Hij werd zevende op ruim twee minuten. Corné van Kessel uit Veldhoven werd achttiende.

Wachten op privacy instellingen...

ZIE OOK: Parcours veldrijden Hoogerheide niet aangepast op Mathieu van der Poel: ‘Hou ik geen rekening mee'
Solozege veldrijdster De Boer, De Jong tweedeVeldrijdster Sophie de Boer heeft zondagmiddag de mooiste overwinning uit haar carrière geboekt. De 25-jarige De Boer schreef de wereldbekerwedstrijd van Hoogerheide op haar naam. Een week voor het WK in Heusden-Zolder reed de Nederlandse in de modder solo naar de winst.
ZIE OOK: 'Veel mensen zien me nu als kanshebber op WK-titel', Thalita de Jong maakt indruk in Hoogerheide
De Boer ging al kort na de start in de aanval en liet al haar concurrentes achter zich. Die zagen de Amsterdamse pas aan de finish weer terug. Ver achter De Boer streed Thalita de Jong uit Ossendrecht met de Britse Nikki Harris om de tweede plaats. De Nederlandse kampioene reed op het laatste stuk weg bij Harris en kwam als tweede over de streep, 35 seconden na De Boer.
De Belg Sanne Cant werd vijfde in Hoogerheide en schreef de wereldbeker op haar naam. Sanne van Paassen uit Vlierden werd achttiende.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Hermans snelste bij de beloftenBij de beloften was de Belg Quinten Hermans de sterkste. Nummer twee werd Eli Iserbyt die hiermee de eindwinnaar van de wereldbeker werd. Bij de junioren was de Nederlander Jens Dekker het snelste. Hij wint hiermee ook het eindklassement bij de wereldbeker.

Wachten op privacy instellingen...

Wereldbeker veldrijdenDe wereldbeker veldrijden is een reeks van internationale wedstrijden die sinds 1993 elk seizoen door de Internationale Wielerunie (UCI) wordt georganiseerd. In de wedstrijden zijn punten te verdienen.
De veldrijder met de meeste punten aan het einde van het seizoen wint de wereldbeker. De laatste wedstrijd van de cyclus is, inmiddels traditiegetrouw, in Hoogerheide.

Wachten op privacy instellingen...

Liveblog Omroep Brabant hield een liveblog bij. Deze kan je hier in een groot scherm teruglezen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.