Vuurwerk door brievenbus gegooid van jarige Huub (69) uit Schijndel: dader vastgelegd op beeld - Omroep Brabant

Vuurwerk door brievenbus gegooid van jarige Huub (69) uit Schijndel: dader vastgelegd op beeld

6 april 2015 om 15:37
nl
Bij de woning van Huub van Helvoort (69) aan de Deken Baekersstraat in Schijndel is maandagmorgen vuurwerk door de brievenbus gegooid. Dit is rond vier uur gebeurd. Een beveiligingscamera heeft dit vastgelegd. "We zeiden zaterdagavond nog tegen elkaar dat het 's nachts mis kon gaan."
Geschreven door

Op beveiligingsbeelden is te zien hoe een man vuurwerk door de brievenbus doet en vervolgens er vandoor gaat. Kort daarna volgt een knal, die zorgt voor veel schade in de woning.
'Het zag zwart van de rook'"Het was een ravage vanochtend", vertelt Van Helvoort. "Ik lag boven te slapen toen het misging. Het zag helemaal zwart van de rook. We hebben een geavanceerd beveiligingssysteem en al snel hing de meldkamer aan de lijn. Daarna stond de politie al snel op de stoep."
Vervolgens is Huub de hele ochtend bezig geweest met de politie. "Op de beveiligingsbeelden is de dader duidelijk te zien. Ik weet wie het is en ik heb aangifte gedaan. Het is een rare verjaardag zo."  
Slepende burenruzieVan Helvoort denkt te weten in welke hoek hij het moet zoeken. Sinds maart 2011 heeft Huub van Helvoort ruzie met zijn buren. Het ging mis toen ze een camper hadden aangeschaft en die zo parkeerden dat Huub, die zegt invalide te zijn, daardoor zijn auto niet goed kon parkeren. De buren hebben een ander verhaal. Volgens hen is de ruzie begonnen omdat Huub en zijn vriendin niet in de camper mogen rijden. "Dat kan niet vanwege de verzekering", zo zegt de buurvrouw.
Sindsdien ging het van kwaad naar erger en zijn er meer conflicten geweest. De buren van Van Helvoort ontkennen alle betrokkenheid."Op het moment van de brand waren wij in het buitenland.", zo zeggen ze. "En onze zoon die ook beschuldigd werd, zat met zijn vriendin in Amsterdam toen het gebeurde. Gewoon een weekendje weg dus."
Van Helvoort heeft zijn woning vanwege deze affaire goed beveiligd. Zo zijn er beveiligingscamera's neergehangen waardoor goed in beeld kon worden gebracht dat er vuurwerk in zijn brievenbus werd gestopt.
'Waren er al bang voor'Een vriendin van Huub was ook aan het slapen in de woning toen het misging. "Ik help Huub met zijn rechtszaken tegen de buren. We zeiden zaterdagavond nog tegen elkaar dat het zomaar eens mis kon gaan. En zo geschiedde."
Uiteindelijk is er geen brand uitgebroken in de woning. "Als dit wel was gebeurd, had Huub niet kunnen vluchten", aldus de vriendin. "Dit zou dan zijn leven hebben gekost."
Getuigen gezochtDe politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Die kunnen zich melden bij de politie in Schijndel via het telefoonnummer 0900-8844.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.