'Huldiging PSV op zondag, kampioensduel met PEC Zwolle wordt niet verplaatst'

6 april 2015 om 16:50
nl
Mocht PSV dit weekend al kampioen worden, dan streeft de club ernaar om zondag de huldiging plaats te laten vinden. Dat melden VI en De Telegraaf. De woordvoerder van PSV laat aan Omroep Brabant dat er pas maandag een besluit wordt genomen over het kampioensfeest. De club gaat dan met de gemeente en de KNVB om de tafel zitten om alle opties door te nemen.
Geschreven door

Volgens de woordvoerder staat nog niets vast en zijn alle opties nog open. De berichtgeving van VI en De Telegraaf over de mogelijke huldiging van PSV is gebaseerd op aannames, aldus PSV.
KampioenMet nog vijf wedstrijden te gaan kan PSV komende zaterdag in theorie landskampioen worden. Dan moeten de Eindhovenaren op vrijdag zelf thuis winnen van PEC Zwolle en moet Ajax een dag later verliezen uit bij Heracles Almelo.
De KNVB is niet van plan om het kampioensduel met PEC Zwolle te verplaatsen naar zaterdag, meldt VI. Ook de wedstrijd tegen SC Heerenveen wordt op dezelfde dag gespeeld. Mogelijk wordt het duel wel vervroegd van kwart voor acht naar halfzeven.
Wachten op kampioensfeestIn beide speelrondes speelt Ajax een dag later. Als PSV beide duels wint, is de titel hoe dan ook een feit. Maar als de Eindhovenaren punten verspelen, zijn ze een dag later opnieuw afhankelijk van het resultaat van de Amsterdammers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.