Alweer treingeweld: agressieve man (49) zet mes op keel conducteur in trein richting Tilburg

6 april 2015 om 20:48
nl
Opnieuw is een werknemer van de Nederlandse Spoorwegen bedreigd. Een 46-jarige conducteur werd maandagmiddag tijdens een treinrit van Oisterwijk naar Tilburg aangevallen door een 49-jarige man met een mes. Dat gebeurde toen hij de reiziger, waarschijnlijk een Duitser, om zijn vervoersbewijs vroeg.
Geschreven door

De verdachte zette daarbij het mes op de keel van de NS-medewerker. Agenten werden op het perron gewaarschuwd door de machinist die vertelde dat de verdachte in de achterste coupe zat.
Duits rijbewijsDe dienders zagen dat de agressieve man uitstapte, waarna hij is aangehouden. In de linker borstzak van zijn jas werd een mes gevonden. De conducteur is niet gewond geraakt.
Het is nog niet duidelijk waar de man vandaan komt. Dat wordt door de politie onderzocht. Hij beschikte in elk geval over een Duits rijbewijs.
De maat volDe politie benadrukt dat verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel zeer serieus wordt genomen. Met justitie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.
Voor veel medewerkers van de spoorwegen is de maat vol na al het geweld. Een kleine groep NS'ers hield vorige maand een protestactie bij Hoofddorp. De vakbond wil dat het wapenarsenaal van NS-beveiligers wordt uitgebreid met een wapenstok en pepperspray.[YouTube:body:https://youtu.be/Se2YOJf3A9M]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.