Video

Michiel van der Heijden wordt tweede op Paasbike in Nieuwkuijk: 'Altijd mooi om hier te rijden'

6 april 2015 om 21:01
nl
De Paasbike in Nieuwkuijk, het is een speciale wedstrijd voor mountainbiker Michiel van der Heijden. De Brabander uit Drunen rijdt bij TeamBrabant2000, de organisator van de Paasbike. Ook is hij elk jaar verantwoordelijk voor het parcours. Het was niet genoeg voor de winst. Van der Heijden werd tweede. "Hoe meer wedstrijden, hoe sneller de vorm vooruit schiet."
Geschreven door

Winnaar van de Paasbike werd de Belg Bart de Vocht. In het begin kwam hij in zijn eentje aan de leiding en gaf die voorsprong niet meer weg. Michiel van der Heijden kwam in een achtervolgende groep terecht met Frank Beemer en Hans Becking. "In het begin maakte ik een slippertje. Daardoor brak mijn zadel, waardoor ik veel moest staan gedurende de wedstrijd", vertelde Van der Heijden na afloop.
De Vocht kwam solo aan in Nieuwkuijk. Beemer, Becking en Van der Heijden gingen sprinten voor plaats twee. "Ik ben blij dat ik die sprint nog won. Dat betekent dat mijn vorm steeds beter wordt."
'Hoe meer wedstrijden, hoe sneller de vorm vooruit schiet'Van der Heijden reed in Nieuwkuijk pas zijn tweede wedstrijd van het seizoen. Vorige week debuteerde de inwoner uit Druten in Zwitserland tijdens de MTB Trophy Tamuro, waar hij verdienstelijk zevende werd. Dinsdag gaat Van der Heijden naar de Verenigde Staten om twee mountainbike-wedstrijden te rijden.
Ondanks zijn verdienstelijke tweede plaats, merkte Van der Heijden dat hij nog wedstrijd ritme tekort komt. "Maar hoe meer wedstrijden ik ga rijden, hoe sneller de vorm vooruit schiet", zei hij optimistisch.
'Goed gelukt om hier een technisch parcours neer te zetten'Het was voor Van der Heijden ook een thuiswedstrijd. De Brabander uit Drunen rijdt bij TeamBrabant2000, de organisator van de Paasbike en is daarbij ook elk jaar verantwoordelijk voor het parcours. "Met de club proberen we bij elke editie een nieuw parcours te verzinnen. In Nederland is het altijd lastig om een technisch parcours neer te zetten. Ik denk dat het in Nieuwkuijk goed gelukt is."
Daarnaast genoot Van der Heijden zichtbaar van de aanmoedigingen van het publiek. "Dit is natuurlijk een echte thuiswedstrijd. Iedereen langs de kant moedigde mij aan en het was goed om te zien dat er veel publiek langs de kant stond."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.