Goedemorgen Brabant! Wat kun je verwachten op deze dinsdag 7 april?

7 april 2015 om 09:30
nl
Goedemorgen Brabant! Het paasfestijn zit erop, we gaan weer aan de slag. De lente lijkt deze ochtend ver te zoeken. Het was opnieuw flink koud en de autoruiten moesten zelfs worden gekrabd. Lees hier wat je vandaag voor nieuws kunt verwachten.
Geschreven door

Welke straf krijgt Willy Selten uit Oss voor het vleesschandaal?Vleesverwerker Willy Selten uit Oss krijgt dinsdag bij de rechtbank in Den Bosch te horen welke straf hij krijgt voor grootschalige fraude met vlees. De Ossenaar verkocht rundvlees terwijl het in werkelijkheid om paardenvlees ging. Het vlees kwam bij duizend restaurants, winkels en slagerijen terecht. Justitie heeft vijf jaar cel tegen hem geëist. Onze verslaggevers zijn bij de uitspraak aanwezig, dus we houden je op de hoogte.
[YouTube:body:https://youtu.be/9F0kQAJkUS8]
Dronken automobilist rijdt groepje fietsende jongeren aanIn Biezenmortel ging het maandagavond flink mis toen een automobilist op de Brabantse Hoek een groep van vijf jongeren op de fiets aanreed. Een jongen en een meisje zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder had te veel gedronken. Hij is opgepakt.
Vuurwerk door brievenbus gegooid - dader gefilmdBizarre videobeelden van een bewakingscamera in Schijndel. Daarop is te zien hoe een onbekende man of vrouw 's nachts vuurwerk door de brievenbus van het huis van de 69-jarige Huub van Helvoort gooit. De dader maakt zich snel uit de voeten, waarna er een knal volgt die de hele voordeur ontzet. Van Helvoort lag boven te slapen toen het vuurwerk ontplofte. "Het zag helemaal zwart van de rook." De man heeft al langer onenigheid met zijn buren. Er zouden al vaker conflicten zijn geweest, maar de buren ontkennen iets met de nachtelijke actie te maken te hebben.
[YouTube:body:https://youtu.be/X66SXzAl6cU]
Rondje rennen op Eindhoven AirportRuim 1500 sportievelingen maakten op tweede paasdag hun opwachting bij Eindhoven Airport. Niet voor een reisje naar de zon, maar om kilometers te maken bij de Eindhoven Airport Run. Onze fotografe was erbij en maakte een mooie reportage van de hardlopers, inclusief verhitte gezichten en een fonkelende medaille om de nek.
[tweet:body:https://twitter.com/marjoleinbax/status/585115921729064961]
De lente komt eraan!Kijken jullie ook zo halsreikend uit naar het eind van de week? Het kwik stijgt dan flink en lokaal zal zelfs de 20 graden worden aangetikt. En dat is voor het eerst dit jaar. De meteorologen van MeteoGroup en Weeronline voorspellen voor dinsdag en woensdag nog een paar wolken en her en der een bui, maar daarna volgt een zonnige, droge periode. Stof die barbecue dus maar af en strijk de kreukels uit je korte broek, het mag weer!
[tweet:body:https://twitter.com/weeronline/status/585304154798686208]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.