College wil geld blijven steken in Eindhovens zwemstadion, plan kost ruim 2 miljoen euro

EINDHOVEN - Het college van Burgemeester en Wethouders (B en W) van de gemeente Eindhoven wil geld blijven steken in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Ze hebben een plan bedacht dat ruim twee miljoen gaat kosten.
Het bedrag is nodig voor onderhoud, modernisering én innovatieve aanpassing van het sportcomplex. De VVD-fractie in de gemeenteraad Eindhoven vroeg zich vorig jaar november nog af of deze investering wel zin heeft.

De partij maakte zich zorgen over de reputatie van Eindhoven als zwemstad. Aanleiding voor de raadsvragen was het vertrek van enkele topzwemsters om elders te gaan trainen.

Living lab
Volgens B en W wil Eindhoven een living lab zijn op het gebied van onder meer sport en gezondheid. Ook stelt het college dat evenementen, zoals die in het bad plaatsvinden, sportief, sociaal-maatschappelijk en economisch waardevol zijn voor Eindhoven en omgeving.

Eén miljoen euro van het projectplan ‘Pieter van den Hoogenband Zwemstadion Klaar voor de Toekomst’ wordt opgebracht door de provincie.