Michael van Gerwen door grens 1 miljoen pond prijzengeld

7 april 2015 om 10:24
nl
Michael van Gerwen heeft paasmaandag de German Darts Masters op zijn naam geschreven. Met de toernooioverwinning verdiende de darter uit Gemonde 25.000 pond en daardoor schoot hij door de 1 miljoen pond prijzengeld heen. Van Gerwen verdiende dat bedrag in de afgelopen twee jaren.
Geschreven door

In München was 'Mighty Mike' weer ongenaakbaar. Al ging niet alles even makkelijk. In de finale tegen de Schot John Henderson stond Van Gerwen met 3-0 voor maar hij zag Henderson terugkomen tot 3-3.
Ook een 5-3 voorsprong van Van Gerwen werd door Henderson teniet gedaan en de laatste elfde leg moest de beslissing brengen.
Unieke prestatieMichael van Gerwen won die leg en daarmee zijn derde opeenvolgende toernooi meetellend voor de Europese Tour. Iets wat nog nooit iemand gepresteerd heeft.
1 miljoen pondOok opzienbarend is dat Michael van Gerwen met de 25.000 pond prijzengeld nu de grens van 1 miljoen pond, zo'n 1,3 miljoen euro, gepasseerd is. Hij staat daarmee op eenzame hoogte in de Order of Merit, de geldranking van de PDC, de dartsbond.
Dit bedrag is overigens nog zonder het prijzengeld van invitatietoernooien als de Premier League.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.