Leeuw Henk van Dierenrijk Nuenen met hoofd vast in voederton [VIDEO]

7 april 2015 om 10:31
nl
Leeuw Henk van Dierenrijk Nuenen had niet bepaald een fijne eerste paasdag. De koning van de jungle kwam met zijn hoofd vast te zitten in een voederton en raakte flink in paniek. Een dierenarts moest de leeuw verdoven om hem uit zijn benarde positie te bevrijden. Een omstander filmde het dier toen hij vastzat.
Geschreven door

Dierenrijk stopt het eten voor de leeuwen in voedertonnen met kleine gaten. Daardoor moeten de roofdieren bewust moeite doen om bij het eten te komen.
Henk was blijkbaar zo enthousiast dat hij een van de gaten groter wilde maken en daarbij vast kwam te zitten. Dierenrijk is van plan om het eten voor de leeuwen in de toekomst anders aan te gaan bieden. De voedertonnen worden na het incident niet meer gebruikt.  [YouTube:body:https://youtu.be/PI13m0lketE]Afrikaanse leeuw HenkDe Afrikaanse leeuw Henk, die samen met zijn broertjes Mike en Rob verblijft in Dierenrijk Nuenen, is afkomstig van Burgers' Zoo in Arnhem. Daar werd hij met zijn broertjes op 7 juli 2011 geboren. In de zomer van 2012 ging het drietal naar Nuenen. [YouTube:body:https://youtu.be/1QO-gKGEwh4]  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.