Meisjes uit Weert verzinnen ontvoering en verkrachting in Heeze

7 april 2015 om 14:14
nl
Twee meisjes van 14 en 16 jaar oud uit het Limburgse Weert hebben bij de politie een valse melding gedaan over een ontvoering en verkrachting in Heeze. Ruim vijftien medewerkers van de politie zijn met deze zaak bezig geweest nadat de ouders van de kinderen alarm hadden geslagen.
Geschreven door

Dat gebeurde op 12 maart, even na middernacht, toen de meisjes meer dan een dag vermist werden.
'Verkracht in Heeze'Bij een grootschalig onderzoek waarbij diverse politieagenten, de afdeling zedenzaken en de forensische opsporing waren betrokken, bleek dat beide meisjes in Heeze waren.
Daar waren ze de nacht daarvoor rond half vier aangetroffen. Daarbij hadden ze verklaard dat ze in Weert in een busje waren getrokken en ontvoerd. Vervolgens zou een van de twee meisjes verkracht zijn en 's nachts in Heeze uit het busje gegooid.
Vriendje in EindhovenNa onderzoek van de politie gaven de meisjes toe dat ze hadden gelogen. Ze waren op 10 maart stiekem naar een vriend in Eindhoven gegaan en op de terugweg waren ze uit de trein gezet omdat ze geen kaartje hadden.
Ze hebben toen enkele uren in Heeze rondgelopen omdat het al te laat was om naar huis te gaan.
StrafbaarDe politie wijst erop dat het doen van een valse aangifte of een valse melding strafbaar is. Er wordt nu bekeken of er een proces-verbaal tegen de minderjarige meisjes kan worden opgemaakt. Ook bekijkt de politie of de gemaakte kosten voor de politie-inzet teruggevorderd kunnen worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.