Justitie eist drie jaar cel voor beheerder drugslab in Waalre

7 april 2015 om 14:49
nl
Justitie heeft dinsdag tegen een 53-jarige man uit Waalre drie jaar cel geëist voor het beheren van een drugslab in zijn woonplaats. Tegen twee medeverdachten uit Vessem en Wintelre werd elk dertig maanden geëist waarvan twaalf maanden voorwaardelijk voor het vervoer van grondstoffen voor synthetische drugs.
Geschreven door

Een derde medeverdachte, ook uit Vessem, hoorde twaalf maanden tegen zich eisen, waarvan drie maanden voorwaardelijk omdat hij bij minder transporten geholpen zou hebben.  
Drugslab WaalreDe vier mannen uit Wintelre, Vessem en Waalre zijn in februari 2011 opgepakt omdat ze in chemische grondstoffen voor het maken van drugs zouden hebben gehandeld. Het gaat om zoutzuur en mierenzuur wat in het drugslab in Waalre zou zijn afgeleverd. Justitie deed toen ook invallen in hun huizen en bedrijven.
De 40-jarige verdachte uit Vessem zei in de rechtszaal dat de beschuldigingen van justitie nergens op gebaseerd zijn en dat zijn bedrijf en zijn gezinsleven kapot zijn gemaakt.
Zoutzuur bestemd voor wasstraatHet ging bij elkaar om zevenduizend liter aan grondstoffen die gebruikt konden worden voor het produceren van xtc of amfetamine.De verdachten ontkennen alles. Volgens één van hen was het zoutzuur bestemd voor een wasstraat en het mierenzuur voor het bewerken van een vloer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.