Namen motorclubleden die 'prominent' betrokken waren bij schietpartij in Medoclaan Eindhoven op tv

7 april 2015 om 15:54
nl
De namen van de twee mannen die een prominente rol hebben gespeeld bij een schietpartij aan de Medoclaan in Eindhoven worden dinsdagavond onthuld. Aan het delict ging een ruzie over drugs vooraf tussen leden van de motorclubs No Surrender en Satudarah. De bekendmaking van de identiteit gebeurt in het tv-programma Opsporing Verzocht.
Geschreven door

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is het tot nu toe niet gelukt de twee verdachten aan te houden. Hun identiteit wordt nu prijsgegeven 'vanwege de ernst van het misdrijf, het recidivegevaar en het feit dat alle aanknopingspunten in het opsporingsonderzoek uitgelopen zijn', zo luidt de verklaring van het OM.
De verdachten hebben verder de kans laten liggen zichzelf aan te geven.  
Medeplegen poging tot doodslagTot nu toe werd alleen gesteld dat het ging om mannen van 25 en 38 jaar oud. Ze worden officieel beschuldigd van het medeplegen van een poging tot doodslag.
De schietpartij was in oktober vorig jaar bij een huis aan de Medoclaan in Eindhoven, midden in een woonwijk en op klaarlichte dag. Omwonenden hoorden schoten en waarschuwden de politie. Niemand raakte gewond.
Stel kogelhulzenOp bewakingsbeelden zijn negen mannen te zien. Inmiddels zijn drie mannen opgepakt. Toen agenten op de Medoclaan arriveerden, werden slachtoffers noch daders aangetroffen. Wel werd een stel kogelhulzen gevonden en in de villa een camera waarop de schietpartij zeer duidelijk te zien is.
Opsporing Verzocht en Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van politie, justitie en Omroep Brabant, hebben eerder uitgebreid aandacht besteed aan de schietpartij. Hierbij werden onder meer beelden van de schotenwisseling getoond. Zo is ook te zien hoe de twee mannen, van wie de identiteit dinsdagavond wordt onthuld, een vuurwapen of iets dat hierop lijkt, in hun hand hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.