Tilburgse studenten starten crowdfundingactie voor Pater Poels: 10.000 euro is het doel

7 april 2015 om 15:37
"Of het nu regent, sneeuwt of vriest, de Broodpater is er altijd geweest voor de minderbedeelden in onze samenleving, misschien is het tijd dat we wat terug doen." Dat zeggen vier studenten van Tilburg University die een crowdfundingactie zijn begonnen voor de inmiddels 85-jarige Pater Poels.
Geschreven door

De studenten studeren cultuurwetenschappen en voor een schoolopdracht gingen ze op zoek naar een goed doel. Ze kwamen al snel bij de beroemde broodpater uit. De vier belden hem op en vroegen hoe ze konden helpen. "Geld, dan kan ik meer mensen helpen", antwoordde Poels.
Op de fiets brengt hij broodVia het project 'De Broodpater' probeert het viertal 10.000 euro bij elkaar te krijgen om Poels te helpen. Gerrit Poels brengt al sinds de jaren '90 van de vorige eeuw 's nachts brood aan minderbedeelden in de stad. Dat doet hij dagelijks op de fiets via zijn eigen stichting 'Broodnodig'. Die stichting helpt de armen in de stad aan voedsel en kleren en krijgt geen subsidie.
Tegen de studenten zei Poels dat hij bang is dat na zijn dood de stichting Broodnodig vervalt in bureaucratie, zoals dat ook bij andere hulporganisaties voorkomt. De studenten hopen dat met het ingezamelde geld een invulling kan worden gegeven aan de toekomst van stichting Broodnodig. Die invulling moet passen bij het motto van Gerrit Poels: "Ik ben geen hulpverlener, ik help."
Broodpater-tassenDe vier studenten geven als bedankje bedrukte Broodpater-tassen weg aan mensen die doneren. De actie duurt nog 42 dagen. Tot nu toe is ruim 500 euro binnengehaald.
[Tweet:body:https://twitter.com/Broodpater/status/583595223139409921]

Wachten op privacy instellingen...