Huldiging PSV op zijn vroegst pas na wedstrijd tegen Heerenveen

7 april 2015 om 17:15
nl
Mocht PSV het komende weekend al kampioen worden, dan zal de huldiging toch pas een week later plaatsvinden. Uit organisatorische overwegingen heeft PSV besloten de huldiging pas te laten plaatsvinden nadat de kampioensschaal op het veld zal zijn uitgereikt.
Geschreven door

PSV kan komend weekend al kampioen worden, maar is daarvoor ook afhankelijk van Ajax. Zelf spelen de Eindhovenaren al op vrijdagavond tegen PEC Zwolle. Als PSV wint en Ajax een dag later verliest bij Heracles Almelo, is de titel een feit. Maar omdat de KNVB de kampioensschaal altijd uitreikt bij een wedstrijd, zal dat dan pas een week later bij de thuiswedstrijd tegen Heerenveen gebeuren.
'Platte Kar' en StadhuispleinOmdat de diverse scenario's teveel losse eindjes bevatten, heeft PSV in overleg met de gemeente Eindhoven en de KNVB besloten de huldiging 'definitief' een week later te doen. Meest waarschijnlijk zal dat dan op zondag 19 april gebeuren. Afhankelijk natuurlijk of PSV op dat moment voldoende afstand op Ajax op de ranglijst heeft. Na een rondrit met 'De Platte Kar' door het centrum van Eindhoven, volgt dan de huldiging op het bordes van het Stadhuis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.