Video

Brabantse Halalpillen gaan de hele wereld over: 'Wij bieden het alternatief aan'

7 april 2015 om 17:22
nl
Halalpillen. Het zijn mineralen- en vitaminepillen, maar dan halal geproduceerd. De schil van een normale pil wordt namelijk gemaakt van varkensgelatine en daarom mogen moslims deze eigenlijk niet innemen. Het bedrijf Halal Vital uit Eindhoven maakt de nieuwe pillen en denkt dat het een gat in de markt is. Nienke Ryan: “Moslims mogen normale pillen slikken, tenzij er een alternatief beschikbaar is. En dat alternatief bieden wij nu aan.”
Geschreven door

De reden dat de pil nog niet bestond, is volgens Ryan eigenlijk heel simpel. “We moeten aan nogal wat eisen voldoen. Zo mogen we bepaalde stoffen als alcohol en varkensgelatine niet gebruiken en moet het personeel speciaal opgeleid zijn. Pas als alles in orde is, krijg je, net als wij, een halal-certificaat.”
CrowdfundingDe Halalpil is tot stand gekomen via crowdfunding, een vorm van publieke financiering. Ryan: “Dat had twee redenen. Allereerst gaf het ons zekerheid: we moesten voldoende investeerders vinden om te kunnen beginnen. Als we die niet hadden gevonden, zou dat aangeven dat er misschien onvoldoende interesse zou zijn vanuit de markt. Daarnaast mogen moslims geen lening hebben bij de bank omdat ze geen rente mogen betalen. Bij crowdfunding betaal je geen rente voor het lenen van geld.”
WereldwijdHet Eindhovense bedrijf wil zich vooral op de grote moderne moslimmarkten richten, zoals Frankrijk, Duitsland, Engeland, Saoedi Arabië en de VS. De distributie vindt plaats vanuit Eindhoven en de verkoop vindt plaats via een nieuwe webshop. Het bedrijf wil zo’n 1,8 miljard mensen wereldwijd gaan bereiken. “Maar niet alleen moslims”, vult Ryan aan. “De Halalpil is ook bedoeld voor mensen die willen weten wat ze precies innemen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.