Eindhovense wethouder Marco van Dorst (D66) stapt op - Omroep Brabant

Eindhovense wethouder Marco van Dorst (D66) stapt op

7 april 2015 om 21:17
De Eindhovense wethouder Marco van Dorst (D66) stapt op. Dat werd dinsdag bekend gemaakt tijdens de raadsvergadering. Van Dorst zegt dat hij zijn werk niet meer kan combineren met zijn privéleven. Hij had de portefeuilles 'ruimtelijke ordening' en 'financiën'.
Geschreven door

Van Dorst had het de laatste tijd moeilijk omdat hij de financiën van het Muziekgebouw niet rond kreeg. Oppositiepartijen VVD en CDA zeiden eerder geen vertrouwen meer in hem te hebben. Volgens Van Dorst zelf neemt het dossier rond het Muziekgebouw veel tijd in beslag. Die tijd zegt hij niet te hebben.
[Tweet:body:https://twitter.com/D66Eindhoven/status/585491342802952194]
Verklaring voor opstappen“De laatste maanden heb ik vaker gemerkt dat de balans weg was. Ik wil echter niet weglopen voor mijn verantwoordelijkheden. Nu ik binnenkort een afgewogen kadernota kan presenteren voelt dit als een goed moment om afscheid te nemen en een ander de kans te bieden tijd en energie in onze stad te steken. Hoezeer mijn betrokkenheid en passie ook liggen bij Eindhoven, mijn hart ligt nu ergens anders”, zegt Van Dorst.
[Tweet:body:https://twitter.com/MarcovanDorst/status/585496255356342272]
De wethouder stapt op, maar presenteert op 23 april nog wel een kadernota. Hij legt zijn functie per 1 mei neer. "We vinden het sterk hoe onze wethouder Marco van Dorst zijn verantwoordelijkheid neemt. Niet alleen voor zijn gezin, maar ook professioneel gezien", laat zijn partij D66 in een verklaring weten.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...