Meerderheid gemeenteraad Eindhoven stemt voor woonproject Skaeve Huse op bedrijventerrein Croy

8 april 2015 om 00:25
nl
Er komen twaalf zogenoemde Skaeve Huse op bedrijventerrein Croy in Eindhoven. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft daar dinsdagavond mee ingestemd. Het gaat om woningen voor mensen die moeilijk te handhaven zijn in een normale woonwijk, omdat zij daar voor overlast zorgen.
Geschreven door

De politieke partijen die tegen het plan stemden, vinden de plek bij industrieterrein De Hurk niet geschikt. Het ligt naast de snelweg A2 en zou voor vanwege geluid en stank geen gezonde locatie zijn.
Bedrijven verenigd in het Ondernemerscontact De Hurk hebben eerder al aangekondigd te procederen tegen de komst van de beschermde woonvorm. Ook Vacansoleil beraadt zich op eventuele stappen.
Vacansoleil: 'Dit is slecht nieuws'"We beschouwen dit echt als slecht nieuws", aldus directeur Bart van der Linden. De reisorganisatie was van plan om haar hoofdkantoor op hetzelfde bedrijventerrein te bouwen. De grond is al aangekocht. "De bouw stellen we uit totdat een procedure bij de Raad van State echt duidelijkheid geeft."
Als het project Skaeve Huse definitief doorgaat, zal Vacansoleil de bouw afblazen en mogelijke planschade gaan verhalen op de gemeente. En omdat het bedrijf wil uitbreiden en er verder geen geschikte plek is in de stad, betekent dat volgens directeur Van der Linden dat Vacansoleil uit Eindhoven zal vertrekken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.