Drie jaar cel voor 'derde overvaller' juwelier Goldies in Deurne - Omroep Brabant

Drie jaar cel voor 'derde overvaller' juwelier Goldies in Deurne

8 april 2015 om 15:54 • Aangepast 21 november 2020 om 19:06
nl
De zogenoemde ‘derde overvaller’ van juwelier Goldies in Deurne moet drie jaar de cel in vanwege betrokkenheid bij de fatale overval vorig jaar.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens de rechter was G. niet het brein achter de overval en moet hij daarom drie jaar de cel in en niet drieënhalf, zoals justitie eiste. De rechter gelooft de verklaring van G. alleen niet. De man vertelde dat hij niet wist dat juwelier Goldies zou worden overvallen, weet onze verslaggeefster Alice van der Plas.

Wachten op privacy instellingen...

Twee dodenTijdens die overval schoot de juweliersvrouw in Deurne, Marina, de twee daadwerkelijke overvallers (20 en 29 jaar) in de winkel dood. Dit deed ze toen ze zag hoe haar man werd bedreigd.
De twee doodgeschoten overvallers en G. hadden intensief telefooncontact voorafgaand aan het misdrijf. Verder zijn er verklaringen van bekenden die zeggen dat G. wist dat de juwelier overvallen ging worden en dat hij betrokken was.

Wachten op privacy instellingen...

Opgepakt in DuitslandZakaria G. werd begin juli in Duitsland aangehouden. Het Openbaar Ministerie meende dat hij op de vlucht was geslagen. Zijn vriendin vertelde tegen de politie dat hij bang was om opgepakt te worden.
Volgens justitie was G. twee weken voor de overval in de juwelierszaak geweest om de winkel te verkennen. Hij zei dat hij een horloge wilde verkopen en een gouden ring wilde laten omsmelten.
G.: ik regelde een vluchtautoG. ontkende eerder dat hij betrokken was bij de overval. Bij de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak twee weken geleden, gaf G. toe dat hij een tweede vluchtauto regelde. Dat was voor de rechter het belangrijkste bewijs.
Hij deed dat voor Youssef F., die werd doodgeschoten bij de overval. Deze auto, een Volkswagen Polo, stond tijdens de overval een aantal kilometers verderop. De eerste vluchtauto stond om de hoek van de juwelierszaak.
Nog niet helemaal voorbijOverigens is met de uitspraak de zaak-Goldies niet helemaal afgedaan. De vrouw van de juwelier wordt niet vervolgd voor het doden van de overvallers, omdat ze volgens het Openbaar Ministerie haar echtgenoot verdedigde.
De juwelier, Willy Sanders, krijgt mogelijk wel straf, omdat hij het vuurwapen bezat waarmee de overvallers zijn doodgeschoten. Hij moest anderhalve week geleden voor de rechter verschijnen. Die doet aanstaande vrijdag uitspraak in de zaak.

Wachten op privacy instellingen...

Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op onze themapagina: omroepbrabant.nl/goldies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.