Forensisch artsen trainen bij SSHK in Riel voor herkennen kinderleed

8 april 2015 om 12:29
nl
Forensisch artsen moeten sneller en beter mishandeling of seksueel misbruik van kinderen gaan herkennen. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie gaf woensdag bij de Stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen (SSHK) in Riel het startsein voor een speciale training.
Geschreven door

In Nederland worden naar schatting honderdduizend kinderen onder de achttien jaar mishandeld.
Kinderleed lastig te herkennenOm de daders te kunnen aanpakken, is het belangrijk dat het kinderleed in een vroeg stadium wordt herkend, aldus Dijkhoff.
Zowel bij psychische mishandeling als bij fysiek geweld is dat erg lastig. Bovendien kunnen kinderen vaak niet goed vertellen wat er is gebeurd, zeker niet als een vader of moeder erachter zit.
Driedaagse trainingForensisch artsen kunnen letsel herkennen en geven in rechtszaken informatie aan politie, justitie en rechtbanken. Drie artsen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaan de trainingen geven aan vijftig forensisch artsen uit heel Nederland.
Het is de bedoeling dat de cursisten hun opgedane kennis weer delen met andere zorgverleners in hun regio. De driedaagse training wordt gehouden in congrescentrum ‘De Poort van Riel’ bij SSHK.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.