Sport woensdag: Van Poppel vijfde in Scheldeprijs, snelle Afrikanen naar Tilburg

8 april 2015 om 12:40
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor hockeyclub MOP en ijshockeyclub Red Eagles.
Geschreven door

Danny van PoppelDanny van Poppel uit Moergestel is vijfde geworden in de Scheldeprijs. De jonge sprinter van Trek zat net voor een massale valpartij vlak voor de meet, waardoor er slechts een select gezelschap als eerste de finish bereikte. De momenteel onverslaanbare Noor Aleksander Kristoff won die sprint.
Snelle Afrikanen naar TilburgDe 5 Mijl van Tilburg krijgt bij de eerste editie direct een paar snelle Afrikanen aan het vertrek. Michael Mutai uit Kenia en David Cherop uit Uganda hebben zich aangemeld voor het nieuwe evenement. Mutai heeft veel als haas gelopen bij de grote stadsmarathons en mag met een p.r. van 28.23 op 10 km als favoriet worden beschouwd. De 5 Mijl van Tilburg wordt op 10 mei gelopen. Er ligt een snel parcours in de stad.
Houben assistent MOPPim Houben wordt volgend seizoen assistent-trainer van de hockeyvrouwen van MOP. Houben wordt bij de hoofdklasser de rechterhand van de nieuwe trainer Karel Alferink. Houben was de afgelopen vier seizoenen assistent bij de vrouwen van Push uit Breda, waarvan drie jaar onder Alferink. Dit seizoen is Toon Siepman nog de hoofdtrainer, maar hij had al aangegeven dat hij wilde stoppen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.