'Scheuren in NAC-stadion gevaarlijk bij dansende mensenmassa', D66 en VVD eisen maatregelen

8 april 2015 om 13:03
nl
De veiligheid van het NAC-stadion in Breda is niet gegarandeerd. Dat meldt de Telegraaf. Dat komt door de scheuren in het stadion. Bij gebruik door een dansende mensenmassa kan een gevaarlijke situatie ontstaan, blijkt uit een nieuwe analyse die in opdracht van de lokale VVD en D66 is gedaan. De twee partijen vrezen voor de veiligheid van de NAC-bezoekers zaterdag tegen FC Dordrecht en roepen op tot maatregelen.
Geschreven door

Een optie zou zijn om maar zeventig procent van de bezoekers toe te laten, laat VVD-fractievoorzitter Boaz Adank aan Omroep Brabant weten. NAC speelt zaterdag tegen FC Dordrecht in een uitverkocht stadion.
Geheim rapportUit een nieuw rapport, dat tot nu geheimgehouden is, blijkt 'dat de geconstateerde en optredende grote vervormingen van de tribune-elementen (...) zorgelijk te noemen' zijn, meldt de Telegraaf. De krant heeft inzage in het rapport gehad, dat door het ingenieursbureau ABT is opgesteld.
De gemeente liet zelf ook onderzoek doen naar de scheuren in het stadion. Uit dat rapport bleek dat 'bij normaal gebruik geen onveilige situatie ontstaat'. Maar volgens een nieuwe analyse van ABT blijkt dat er wel degelijk een gevaarlijke situatie kan ontstaan.
DoofpotVolgens de Telegraaf zou wethouder Van den Berg al een week op de hoogte zijn van het nieuwe rapport. Bronnen binnen de gemeente zouden beweren dat hij de conclusies in de doofpot wil stoppen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.