Filmpje arrestatie man uit Oss meer dan 350.000 keer bekeken: aangifte van mishandeling door agent

8 april 2015 om 13:19
nl
Een filmpje van de arrestatie afgelopen zaterdag van een 22-jarige man uit Oss, is op website Dumpert al meer dan 350.000 keer bekeken. De advocaat van de man die verdacht wordt van diefstal noemt het filmpje ‘heftig’. “Je ziet duidelijk dat mijn cliënt bij zijn arrestatie door agenten wordt gefixeerd, gewurgd en dat er tikken worden uitgedeeld door een agent”, reageert hij.
Geschreven door

Volgens advocaat Mark Nillesen gaat de man uit Oss daarom aangifte doen van mishandeling door de agent. Agenten moeten volgens Nillesen altijd ‘professioneel’ blijven en dat is hier volgens hem niet gebeurd. Ook in de politieauto zou de verdachte volgens zijn advocaat nog zijn geslagen.
Volgens de politie laat het bewuste filmpje niet heel het verhaal zien. "Zo is niet te zien dat de verdachte zich hevig verzette bij zijn aanhouding. Ook zou hij hebben geprobeerd een agente in het gezicht te schoppen en een andere agent bij de keel te grijpen. In zo’n situatie kan de politie geweld toepassen. En dat is hier gebeurd”, laat de politie weten.
Grondig uitzoekenDe man uit Oss heeft van zaterdag tot maandag vastgezeten. Inmiddels is hij weer thuis, waar hij wacht op een oproep om voor te komen voor de diefstal waarvan hij wordt verdacht. Dit kan volgens zijn advocaat nog wel even duren.
Justitie wilde de zaak volgens Nillesen afdoen met een ‘taakstrafzitting’ waar geen rechter aan te pas komt. De advocaat wil echter dat de zaak grondig wordt uitgezocht. Hij pleit daarom voor een oordeel door de politierechter. De man uit Oss heeft overigens nog geen aangifte gedaan, maar dat gaat volgens de advocaat deze week gebeuren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.