Geen strafonderzoek naar lek rapport Laarbeek over oud-burgemeester Hans Ubachs

8 april 2015 om 13:40
nl
Het Openbaar Ministerie hoeft niet op zoek naar het lek van een geheim rapport over het functioneren van voormalig burgemeester Hans Ubachs van de gemeente Laarbeek. Het gerechtshof in Den Bosch heeft dat besloten over een klacht van de gemeenteraad van Laarbeek.
Geschreven door

Het hof oordeelt dat er onvoldoende aanwijzing is richting een of meer concrete daders. "Er mag niet worden verwacht dat verder onderzoek nader bewijs zal opleveren", aldus de uitspraak.
'Er valt geen resultaat te verwachten'Delen uit het het vertrouwelijke rapport belandden vorig jaar bij het Eindhovens Dagblad. Het vermoeden bestaat dat er strategisch en selectief is gelekt om de burgemeester te beschadigen. De gemeenteraad deed aangifte, maar het OM weigerde de zaak verder te onderzoeken omdat er toch geen resultaat was te verwachten.
De gemeenteraad wenste zich niet neer te leggen bij die beslissing en stapte naar de rechter. Ubachs kwam in opspraak nadat hij gelogen had over kleine zaken als het snoeien van een boom en een optreden als Sinterklaas.
Verstoorde verhoudingenUbachs bood zijn excuses aan, maar reageerde ook met onthullingen over de verstoorde verhoudingen op het gemeentehuis. Hij beschuldigde met name oud-wethouder en huidig raadslid Theodoor Biemans van intimidatie. De gemeenteraad besloot na het gelekte rapport dat de burgemeester moest vertrekken.
Theodoor Biemans stopte niet lang daarna als raadslid van Laarbeek. Het omstreden raadslid van PNL en oud-wethouder wordt gezien als aanstichter van de problemen in de gemeente Laarbeek waardoor burgemeester Hans Ubachs het veld moest ruimen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.