Drone met eerste asperges voor restaurant De Zwaan in Etten-Leur stort neer en gaat in vlammen op

8 april 2015 om 14:29 • Aangepast 21 november 2020 om 19:05
nl
Het zou zo'n mooie stunt moeten worden en eigenlijk werd het ook best spectaculair. Maar niet zoals Roland Peijnenburg van sterrenrestaurant De Zwaan in Etten-Leur de opening van het aspergeseizoen voor ogen had. De drone die woensdagochtend de eerste asperges van het veld naar de Markt in Etten-Leur moest vliegen, stortte neer en brandde met asperges en al af.
Profielfoto van
Geschreven door

Al 25 jaar levert Gilbert Sweep van aspergeboerderij de Santpuy in Etten-Leur de eerste asperges aan restaurant De Zwaan. De laatste jaren gebeurde dat telkens op een bijzondere manier.
Niets is te gekEen Formule 1-wagen, een luchtballon, niets is de restauranteigenaar te gek om het witte goud te promoten. Voor het aspergeseizoen van 2015 werd een drone, een radiografisch bestuurbaar vliegtuig, ingezet.
Hoewel de dichte mist niet optimaal was voor een goede luchtbrug tussen akker en restaurantbord, begon de vliegreis toch voorspoedig.
Slechte take-offOnderweg werd nog een prima tussenlanding gemaakt om de lege accu van de drone te vervangen. De take-off die daarop volgde, eindigde dramatisch voor zowel de aspergekoning als de keukenprins.
De drone stortte van lage hoogte naar beneden. De crash eindigde in een vuurzee. Van het vliegtuig is niets meer over en de asperges zijn op een enkele witte scheut na verkoold.

Wachten op privacy instellingen...

Technische problemenDe crash van de drone is vermoedelijk veroorzaakt door een technisch mankement, aldus de eerste onderzoekresultaten.
En die feestelijke proeverij van de eerste asperges in restaurant de Zwaan? Die gaat woensdagmiddag wegens omstandigheden niet door. Geroosterde asperges staan namelijk niet op de kaart.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.