Aantal overlastgevende jeugdgroepen flink gedaald in West-Brabant, lichte stijging in Oost-Brabant

8 april 2015 om 14:11
nl
Het aantal jeugdbendes dat voor problemen zorgt in de politieregio Zeeland-West-Brabant is vorig jaar met ruim eenderde gedaald. Eind 2014 telde de politie er nog 36, terwijl het er een jaar eerder nog 54 waren. In Oost-Brabant was er juist een lichte stijging.
Geschreven door

Er kwamen drie probleemgroepen bij in die regio en daarmee komt het totaal op 59 jeugdbendes. Wel gaat het bij de drie nieuwe groepen om jeugdbendes die de politie in de lichtste categorie schaart. Zulke groepen worden vooral als hinderlijk omschreven en houden zich niet bezig met criminaliteit.
Betere samenwerkingIn heel Oost-Brabant is er nog maar één criminele jeugdbende. In West-Brabant zijn er dat nog drie. Ook dat is een daling, want eind 2013 waren het er nog acht.
Landelijk daalde het aantal jeugdige probleemgroepen gemiddeld met twintig procent. Het ministerie van Veiligheid en Justitie wijt dat aan een goede samenwerking tussen gemeenten, politie en justitie en ook door goed werk van onder meer wijkagenten, jongerenwerkers, scholen, leerplichtambtenaren en zorginstellingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.