Jonge Brabantse zwemcoach Remy Rooijackers (23) gaat cashen in Qatar - Omroep Brabant
Video

Jonge Brabantse zwemcoach Remy Rooijackers (23) gaat cashen in Qatar

8 april 2015 om 15:50
nl
Remy Rooijackers (23) uit Nuenen is beland in een Arabisch sprookje waar geld geen enkele rol lijkt te spelen. De jonge zwemcoach, die bij PSV zwemmen hooguit een onkostenvergoeding krijgt, is voor veel oliedollars weggekocht door een club in woestijnstaat Qatar.
Geschreven door

Hij is pas 23 jaar, studeert aan de Fontys Sporthogeschool in Eindhoven en heeft een bijbaantje als zwemcoach bij PSV-zwemmen. Na de zomer is het gedaan met zijn studie en bijbaan en vertrekt hij als zwemcoach naar Qatar. "Ik ben daar veertien dagen op proef geweest en werd direct daarna voor een periode van twee jaar aangenomen."  
H2O is waterIn Qatar gaat hij aan de slag bij zwemclub H20, die ook nog eens vestigingen heeft in Dubai en Abu Dhabi. Het bestuur van de steenrijke zwemclub kwam hem op het spoor nadat hij in Nederland een jonge zwemster, van ouders die veel in het buitenland verblijven voor hun werk, voor langere tijd één op één had begeleid.
Die zwemster boekte door zijn aanpak een enorme progressie. De mond-tot-mondreclame deed de rest, ook in de woestijn.
Dollars of euro's Wat de jonge sportcoach in Qatar gaat verdienen, is min of meer geheim. "Ik ga geen exacte bedragen noemen, maar het is een bedrag dat ik in Nederland de komende tien jaar niet ga verdienen. Dus, je kunt je voorstellen dat het een mooi bedrag is."
Omdat de ambities van zwemclub in Qatar H20 torenhoog zijn, is het ook de bedoeling dat de expertise van het Innosportlab de Tongelreep in Eindhoven straks ook geëxporteerd gaat worden. Het lijkt een kwestie van tijd dat de nieuwe zwemkampioenen niet uit Eindhoven, maar uit de woestijn komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.