V&D teruggefloten: warenhuis moet volledige huur betalen voor pand in Den Bosch

8 april 2015 om 16:27
nl
V&D moet gewoon de volledige huur betalen voor het winkelpand in Den Bosch. Dat heeft de kantonrechter in Den Bosch woensdag bepaald. De V&D moet ook de achterstallige huur inclusief rente aan de eigenaar van het pand betalen.
Geschreven door

V&D liet beheerder Metropop van het pand in Den Bosch in januari weten over de maanden februari tot en met mei van dit jaar slechts 43 procent van de huur te willen betalen. Dit vanwege de slechte financiële situatie waarin het warenhuis zit.  
Metropop was het niet eens met deze eenzijdig opgelegde huurverlaging. De beheerder van het pand stapte daarom naar de rechter. En die heeft nu dus geoordeeld dat V&D de lagere huur niet zomaar kan doorvoeren.
'Recht om niet mee te doen'Een groot deel van de andere verhuurders van panden sloot wel een overeenkomst met V&D over het verlagen van de huur. De rechter stelde woensdag echter dat de eigenaar van het pand in Den Bosch het recht heeft om niet mee te doen aan de regeling.  
Dat V&D in grote financiële problemen verkeert en er grote belangen op het spel staan, doet daaraan volgens de rechter niet af.
Eerder ook zaak verlorenOnlangs verloor het warenhuis ook al een vergelijkbare zaak tegen de eigenaar van het pand van V&D in Hengelo. Tegen deze uitspraak heeft het warenhuis beroep aangetekend.
'Onder protest'Voor de filialen waarover nu rechtszaken lopen, maakt V&D voorlopig de volledige huur over, laat de keten weten. Maar dat gebeurt nu 'onder protest', omdat het bedrijf nog steeds hoopt zijn gelijk te halen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.