Video

D66: 'Stadion NAC Breda is wel onveilig, gemeente neemt risico'

8 april 2015 om 18:07
nl
D66 in Breda is het radicaal oneens met de mededeling van het college dat het stadion van NAC veilig is bij normaal gebruik.
Geschreven door

De oppositiepartij had gevraagd om maatregelen nadat er scheurvorming in het stadion is ontstaan. Het college liet woensdag weten dat er geen maatregelen getroffen worden. Volgens D66 is er wel degelijk een risico omdat de hoofdtribune geen synchroon springende mensenmassa's aankan.
Raadslid Frank Toeset: "Wij zeggen: bij twijfel niet oversteken. De gemeente denkt daar duidelijk anders over. Er is een risico dat er paniek ontstaat. Wie garandeert dat iedereen niet tegelijk gaat springen?"
Steunpilaar oplossingVolgens Toeset zou een ondersteunende constructie onder de tribune een oplossing zijn. "Dan denk ik aan steunpilaren. Iedere aannemer in Breda heeft dat binnen een dag geregeld."
Wethouder Bernie van den Berg liet weten dat dit niet nodig is. "We hebben alles afgewogen, de tribune is veilig. Ik sluit niet uit dat ik zaterdag ook ga springen. Op de hoofdtribune."
Donderdag commissievergaderingDe suggestie van VVD dat bij de komende thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht het stadion maar voor 70% gevuld zou mogen zijn, ziet D66 niet zitten omdat NAC daar financieel te veel onder zou lijden. D66 roept donderdag bij de eerstvolgende commissievergadering de wethouder ter verantwoording.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.