Overleden dialectzanger Ad de Laat herdacht tijdens bijeenkomst in Nistelrode

8 april 2015 om 17:56
nl
Twintig jaar na het overlijden van Ad de Laat uit Nistelrode brengt het dorp een ware hommage aan de zanger, die zong in het 'Nisserois' dialect. Zo komt er een tentoonstelling over zijn leven en een voorstelling waarbij zijn liedjes zijn te horen.
Geschreven door

De Laat stierf in 1995 op 48-jarige leeftijd. Later werd een prijs naar hem vernoemd.
"Ook Nisseroi moest afscheid nemen van deze onvergetelijke dorpsgenoot. Een unieke erfenis heeft hij ons nagelaten in de vorm van gevoelige teksten die hij samen met broer Willem schreef", schrijft de organisatie van de tentoonstelling.
Liedjes over 'alledaagse gebeurtenissen'De organisatie roemt de muzikant om zijn liedjes, waarvan de woorden 'zorgvuldig waren gekozen'. Ook zong hij over het bijzondere van gewone, alledaagse gebeurtenissen'.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=RQi5CU4UXeg]
Vrouw toont materiaalIn Cultureel Centrum Nesterlé is van 19 april tot en met 6 juni een gratis tentoonstelling over het leven van De Laat. Zijn vrouw, Ine de Laat, leverde daarvoor materiaal aan. Het gaat om oude foto's, krantenartikelen, filmbeelden en meer.
Daarnaast komt er een betaalde voorstelling, waarbij Brabantse artiesten liedjes van De Laat vertolken. Zo zingen zij 'Brabant, ge veraandert', 'De koekoek', 'Jan',  'Kèrremenèij', 'Hondeleven' en 'Nisseroi'. Oud-premier Dries van Agt opent de avond. Hij is een fan van De Laat.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=WaAUbXTcImo]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.