Vriendengroep uit Riethoven rijdt 20.000 kilometer naar Singapore

8 april 2015 om 18:36
nl
De toezegging voor het laatste visum kwam woensdag pas. Vriendengroep de Trippers uit Riethoven mag nu ook door Turkmenistan rijden, een voorwaarde om Singapore te bereiken. Met twee jeeps zullen ze over 46 dagen in het kleinste land van Zuidoost-Azië aankomen.
Geschreven door

Het is de vijfde keer sinds 2008 dat de zestien leden van de Trippers een wereldreis maken, steeds in wisselende samenstellingen. Voor deze jubileumreis moest de planning op het laatste moment worden omgegooid. Pakistan, Zuidoost-Iran en India werden van de route geschrapt, vanwege een negatief reisadvies.
Chinees rijbewijsVoordeel is wel dat ze nu door China komen. Op een eerdere reis doorkruisten ze dat land al eens, maar toen verplicht met een Chinese chauffeur. Nu is er toestemming om op eigen gelegenheid door het enorme land te reizen. Voorwaarde is wel dat ze zich net over de Chinese grens bij de politie melden om kentekenplaten te wisselen en een Chinees rijbewijs te halen.
Komende vrijdag vertrekt de groep vanuit Riethoven. De reizigers houden een reisverslag bij. Op 26 mei eindigt de reis in Singapore. Van daaruit vliegen ze terug naar Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.