Video

Sanne van Paassen stopt met veldrijden, kiest voor maatschappelijke carrière

25 januari 2016 om 12:46 • Aangepast 21 november 2020 om 13:10
nl
Veldrijdster Sanne van Paassen stopt na dit seizoen met topsport. De 27-jarige Vlierdense kiest voor een maatschappelijke carrière, zo laat ze maandagmorgen aan Omroep Brabant weten.
Profielfoto van Job van der Zon
Geschreven door
Job van der Zon

Van Paassen is sinds 2008 als prof actief in het veldrijden. Ze won in 2011 de wereldbeker en werd twee keer vierde op een wereldkampioenschap. Twee jaar geleden stond Van Paassen meer dan een seizoen aan de kant met een zware beenblessure. Daarna keerde ze nooit meer helemaal terug op haar oude niveau.

Wachten op privacy instellingen...

AansluitingVoor deze winter had de Vlierdense haar eigen ploeg opgericht, waarmee ze weer de aansluiting met de wereldtop hoopte te vinden. Het seizoen begon nog voortvarend met een zesde plek in de eerste wereldbekerwedstrijd in Las Vegas, maar daarna moest Van Paassen vooral genoegen nemen met klasseringen in de middenmoot. "Ik wil het gevecht niet meer leveren. Soms denk ik tijdens een wedstrijd al: waarom doe ik het nog? Ik ben te vaak aan het vechten, te vaak loopt het niet. Dan denk ik alleen maar aan de positie waar ik vroeger wel wist te rijden."
Van Paassen, die ook een universitaire studie Bedrijfswetenschappen heeft afgerond, kiest er nu voor om haar energie te steken in een maatschappelijke carrière. Tijdens haar afscheidstournee rijdt ze komende zaterdag haar laatste wereldkampioenschap. "Ik ga in Heusden-Zolder genieten. En alles eruit persen, nog een laatste keer. Hopelijk haal ik de top tien." Daarna verschijnt Van Paassen nog aan de start in Sint-Niklaas, Hoogstraten, Middelkerke en Oostmalle.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.