Den Bosch dingt mee naar titel groenste stad van Europa

8 april 2015 om 20:44
nl
Den Bosch dingt mee naar de titel van Europese Groene Hoofdstad van 2017. De Brabantse hoofdstad neemt het op tegen drie andere Europese steden. Dat maakte de Europese Commissie woensdag bekend.
Geschreven door

Den Bosch strijdt met Nijmegen, het Duitse Essen en het Zweedse Umeå om de felbegeerde titel van European Green Capital. Mocht de stad de titel winnen, dan zal Den Bosch het rolmodel zijn wat betreft de natuur voor andere Europese steden. Aan de wedstrijd begonnen in totaal twaalf steden.
Voorbeeld BristolOp 18 juni maakt de Europese Commissie in het Britse Bristol bekend welke stad de titel op haar naam mag schrijven. Die stad draagt momenteel de titel van Groene Hoofdstad, wat betekent dat Bristol bijvoorbeeld op een verantwoorde manier omgaat met de waterproductie en de luchtkwaliteit.
Wethouder Jan Hoskam laat weten het geweldig te vinden dat zijn stad is genomineerd. "We willen de komende jaren stevig inzetten op duurzame ontwikkeling van Den Bosch." Zo wil de gemeente in 2020 de eigen gebouwen klimaatneutraal hebben, transferia inzetten voor het parkeren van auto's en elektrisch vervoer stimuleren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.