Wielrenster Thalita de Jong is eindelijk weer fit - Omroep Brabant

Wielrenster Thalita de Jong is eindelijk weer fit

8 april 2015 om 21:03
nl
Wielrenster Thalita de Jong is na 6,5 maand hersteld van haar sleutelbeenblessure. Ze mag weer gaan trainen en aan een rentree gaan denken nadat ze woensdag groen licht van de arts kreeg.
Geschreven door

Tijdens het WK in Ponferrada eind september verbrijzelde De Jong tijdens een massale valpartij haar sleutelbeen. Het duurde ruim zes maanden voordat het bot weer aan elkaar groeide.
"De foto zag er goed uit", zegt een dolblije De Jong. "De plaat zit er mooi voor, maar het bot is weer heel. Eindelijk is het zover. Het was een kwestie van pech hebben dat het herstel lang duurde, maar het bot was verbrijzeld. Dat duurt gewoon even."
Nog niet terug in wedstrijdverbandAan een rentree in wedstrijdverband denkt De Jong voorlopig nog niet. "Ik ga nu weer trainen. Eerst een half uurtje op de fiets, en dat langzaam uitbouwen. De spieren moeten weer wennen aan de houding."
De wegwedstrijd in Ponferrada betekende het debuut op een wereldkampioenschap voor de 21-jarige Thalita de Jong. Al na 30 kilometer vielen tientallen rensters in een snelle afdaling over elkaar heen. De Jong was een van de grootste slachtoffers van de crash.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.