'Stadion NAC moet gestut worden voor wedstrijd tegen FC Dordrecht'

9 april 2015 om 09:04
nl
De hoofdtribune van het stadion van voetbalclub NAC uit Breda moet voor de komende wedstrijd tegen FC Dordrecht gestut worden met steunbalken. Dat zegt D66-raadslid Frank Toeset. Donderdagavond wil hij de veiligheid van het voetbalstadion bespreken in een commissievergadering.
Geschreven door

Woensdag kwam naar buiten dat de veiligheid in het stadion niet kan worden gegarandeerd als mensen tegelijkertijd met extreem geweld springen op de hoofdtribune. Ook de VVD maakt zich zorgen over de veiligheid in het stadion. Andere partijen maken zich minder zorgen over de veiligheid.
"Het is jammer dat het zo wordt opgeklopt," zegt fractievoorzitter Henk van de Velde van de PvdA. "Tijdens de thuiswedstrijd tegen Heerenveen zijn er nog metingen gedaan en die lieten zien dat alles veilig is."
'Waarom risico lopen?'Toch vindt Frank Toeset van D66 dat de relatief goedkope ondersteuning van de hoofdtribune moet worden gedaan. "Het kost maar een paar duizend euro en het is zo gedaan. Waarom zou je het risico nemen? Een aannemer kan het binnen een dag voor elkaar hebben."
Verantwoordelijk wethouder Bernie van den Berg zegt dat er geen problemen zijn met de veiligheid als het stadion normaal wordt gebruikt. De komende wedstrijd van NAC tegen FC Dordrecht is helemaal uitverkocht. Donderdagavond wordt duidelijk of er extra maatregelen worden getroffen rond de veiligheid van het stadion.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.