Video

Thuiszorgvoucher voor Osse burgemeester en wethouder, nieuwe actie ontslagen Panteinmedewerkers

9 april 2015 om 10:35
nl
Burgemeester Wobine Buijs van Oss en wethouder René Peters hebben donderdagavond een voucher aangeboden gekregen om zelf een paar uur als thuiszorgmedewerker te gaan werken. Zo wil de vakbond FNV hen duidelijk maken wat er op dit moment van thuiszorgmedewerkers gevraagd wordt. Beiden hebben beloofd inderdaad een dagje mee te draaien.
Geschreven door

"Zij hebben zelf het beleid gemaakt dat ertoe leidt dat een cliënt die eerst zes uur zorg nodig had nu nog maar twee uur krijgt. Daarin moet alles gedaan worden", legt Karim Skalli van de vakbond uit. De FNV wil Buijs en Peters laten merken wat dit betekent voor de medewerker en de cliënt. "Ik verwacht dat ze zo sportief zijn om dit te gaan doen."
'Te mager'Door het faillissement van de tak huishoudelijke hulp van Pantein-Vivent raakten 294 van de 647 medewerkers hun baan kwijt. De FNV wil voor hen opkomen. Daarnaast wil de FNV iets doen aan de lage lonen van de thuishulpen.
Een paar weken geleden bezetten de thuiszorgmedewerkers al enkele dagen het Osse gemeentehuis. "De bezetting heeft er toe geleid dat we praten over mogelijke oplossingen, maar de resultaten zijn tot nu toe te mager", benadrukt Skalli. "Wij willen benadrukken dat we oplossingen willen voor deze groep Panteinmedewerkers."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.