Burundese kleuter Jessica uit Gilze moet langer wachten op uitspraak kinderpardon

9 april 2015 om 21:30
nl
Het is donderdag nog niet bekend geworden of de vijfjarige Jessica uit Gilze onder de kinderpardonregeling valt en in Nederland mag blijven. Dat vertelt advocaat Michel Govers.
Geschreven door

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft de zaak in behandeling genomen. Dit kan volgens Govers enkele maanden duren. "Aan de ene kant is de familie voor nu even opgelucht. Aan de andere kant zitten zij weer in onzekerheid."
DetentiecentrumJessica, haar broertje Owen en hun moeder uit Gilze verblijven in een asielzoekerscentrum en al maanden dreigen ze uitgezet te worden naar Burundi. Eerder werd het gezin in detentiecentrum Zeist vastgezet.
Govers gaat er alles aan doen dat het gezin sowieso in Nederland kan blijven totdat de uitspraak is gedaan. Volgens Govers bestaat er de mogelijkheid dat het gezin binnen enkele weken weer in detentie wordt gezet. "Er lopen nu diverse procedures."
Basisschool De BolsterLeraar Luc Bul van basisschool De Bolster had Jessica tot een halfjaar geleden in de klas. Hij probeert het gezin te helpen. Onder meer met acties van de school kon eerder worden voorkomen dat het gezin werd uitgezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.