Grote internationale militaire oefening van de NAVO op Vliegbasis Eindhoven

9 april 2015 om 10:48
nl
De Navo testte donderdag op Vliegbasis Eindhoven voor het eerst de nieuwe snel-inzetbare eenheid. Die zogenoemde flitsmacht moet binnen 48 uur klaar zijn voor uitzending naar een crisisgebied. Vijftig journalisten uit onder andere Japan, Oekraine en de Verenigde Staten waren voor de oefening naar Eindhoven gekomen.
Geschreven door

Aan de operatie deden in Nederland 200 militairen mee. Soldaten van de 11e Luchtmobiele Brigade uit Schaarsbergen werden dinsdag gealarmeerd om zich gereed te maken voor snelle inzet in een crisisgebied. Ze hadden 48 uur de tijd om inclusief bepakking en materieel klaar te zijn voor vertrek vanaf de Vliegbasis in Eindhoven. Dat is gelukt.
[Tweet:body:https://twitter.com/tonnievossen/status/586066246795427840]
Vliegtuig stijgt niet opDe oefening eindigde toen alles startklaar was voor vertrek. Het vliegtuig bleef donderdag nog aan de grond, maar in juni gaan de militairen voor het tweede deel van de oefening naar Polen. Het ging om een alarmeringsoefening van de Very High Readiness Joint Taskforce (VJTF) van de NAVO. In Tsjechië vond donderdag een soortgelijke oefening plaats.
[Tweet:body:https://twitter.com/tonnievossen/status/586065437894508544][YouTube:body:https://youtu.be/scsg9ivz4Wk]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.