Overlast hostel chronisch verslaafden in Den Bosch lijkt mee te vallen voor buurtbewoners

9 april 2015 om 13:14
nl
Buurtbewoners ervaren minder overlast van een hostel voor chronisch verslaafden aan de Broeckhovenlaan in Den Bosch dan verwacht. Dat blijkt uit gegevens van de politie, de gemeente en een enquête die in opdracht van Novadic-Kentron werd afgenomen in de wijk.
Geschreven door

Voor de opening van het hostel liet Novadic-Kentron al een meting uitvoeren. Toen verwachtte bijna de helft van de omwonenden meer overlast door de komst van het hostel. Bij de enquête die eind 2014 is afgenomen, gaf tien procent van de mensen aan ook daadwerkelijk meer overlast te ervaren.
Positief tegenover hostelDe leefbaarheid in de wijk krijgt van de bewoners gemiddeld nog steeds een ruimvoldoende. Twee op de drie inwoners geeft aan positief te staan tegenover het hostel. Zeventien procent van de mensen noemt het een 'slechte maatregel'.
Bij de politie zijn in 2013-2014 rond de 500 incidenten geregistreerd, zoals inbraken in huizen en auto's. Dat is een kleine afname ten opzichte van de periode 2010-2012. Overlast door drugsgebruik en drugshandel is sinds de komst van het hostel nauwelijks toegenomen, zo zegt de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.