Personeel dozenfabriek Trimbach gaat maandag staken

9 april 2015 om 13:04
nl
Bij verpakkingenfabriek Trimbach in Bergen op Zoom wordt maandagochtend gestaakt. De ongeveer honderd medewerkers willen garanties voor hun baan, nu hun moederbedrijf Smurfit Kappa Solid Board wordt overgenomen door de Duitse investeringsmaatschappij Aurelius.
Geschreven door

Dat meldt BN De Stem donderdag.
ZekerheidDoor de overname staan volgens de bonden binnen Smurfit Kappa Solid Board in totaal zo'n 85 van de 630 banen op de tocht. "Toch zijn we niet per definitie tegen die overname, maar we willen wel meer zekerheid voor het betrokken personeel, een beter sociaal plan als vangnet", zegt Jaqueline Twerda van CNV Vakmensen in de krant.
Vorige week stelde CNV een ultimatum, dat woensdagmorgen afliep. "Een akkoord leek in de maak, totdat er tijdens de paasdagen rare dingen gebeurden. Zo was ons verzekerd dat er niets zou veranderen, dat Aurelius alleen op afstand zou meekijken. Tot onze verbazing wordt nu het complete managementteam vervangen.”
Alles of nietsDe belangrijkste eis voor de werknemers in Bergen op Zoom is de garantie dat de productielijnen minimaal twee jaar overeind blijven. "Maar als de nieuwe eigenaar nu al zo onvoorspelbaar is, dan moeten we die eis zeker kracht bij zetten. Prikacties hebben in dat geval geen zin; het is alles of niets en wij kiezen voor alles.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.