West-Brabant krijgt zonnepanelenfabriek, Bergen op Zoom in beeld

9 april 2015 om 14:38
nl
Het bedrijf Orange Solar Power gaat in West-Brabant een zonnepanelenfabriek bouwen met een productiecapaciteit van 70 megawatt, oftewel zo'n 280.000 zonnepanelen. De fabriek moet uiteindelijk werk bieden aan zestig mensen.
Geschreven door

De exacte locatie van de fabriek is nog niet bekendgemaakt, maar er zou ook zijn gesproken zijn met de gemeente Bergen op Zoom. Komende woensdag worden er meer details bekendgemaakt.
RevivalMet de opening van de nieuwe fabriek hoopt de directie van Orange Solar Power de terugkeer van de Europese solarindustrie in te luiden. "Waar in de afgelopen jaren in Europa en ook in Nederland de zonnepanelenproductie grotendeels verdwenen is, is dit het startschot voor een revival", aldus de directeuren Guust Verpaalen en Walter van Loon.
"De directe investering in de nieuwe fabriek bedraagt in totaal ongeveer vijf miljoen euro en dit zal een wezenlijke bijdrage leveren aan de regionale werkgelegenheid."
Philip MorrisBronnen rond het bedrijf meldden eerder dat ook de leegstaande sigarettenfabriek van Philip Morris in Bergen op Zoom in beeld was als vestigingsplaats voor de zonnepanelenfabriek, maar dat is volgens wethouder Ton Linssen niet juist. "Daarvoor is het complex van Philip Morris veel te groot. Orange Solar Power heeft zo'n 7000 vierkante meter nodig en daarvoor ga je niet in een complex van 25 hectaren zitten. Daarmee zou je ook andere mogelijkheden voor dit enorme complex beperken", aldus Linssen.
Volgens de wethouder zijn er wel andere locaties in Bergen op Zoom in beeld voor de vestiging van de nieuwe zonnecollectorenfabriek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.