Opluchting na aanhouding verdachte vuurwerkbom Schijndel: ‘Maar de angst blijft’

9 april 2015 om 15:57
nl
De 69-jarige Huub van Helvoort is erg opgelucht dat een verdachte is opgepakt die afgelopen weekend een vuurwerkbom door zijn brievenbus zou hebben gegooid. Het incident is het dieptepunt van een jaren slepende burenruzie. Woensdag heeft de politie een 31-jarige man uit Schijndel aangehouden die ervan verdacht wordt het vuurwerk door de brievenbus te hebben gegooid.
Geschreven door

Voor Huub staat vast wie de dader is: “De zoon van de buren, dat is duidelijk op de camerabeelden te zien." Eerder deze week ontkende de buurvouw tegenover Omroep Brabant nog dat zij of haar zoon er iets mee te maken heeft: “Mijn zoon was met zijn vriendin in Amsterdam."
Volgens Huub is dat een leugen en is hij de dader. De buurvrouw wil nu geen commentaar meer geven.[YouTube:body:https://youtu.be/X66SXzAl6cU]
CamperDe burenruzie, die totaal uit de hand is gelopen, gaat over de camper van de buren. Huub klaagde dat hij zijn auto niet of moeilijk kon parkeren door die camper. Sindsdien heeft hij ruzie met de buren.
Volgens de buurvrouw is Huub gewoon jaloers dat zij een camper hebben.
VestingHet huis van Huub ziet eruit als een vesting. Ook op een zonnige lentedag zijn alle rolluiken dicht en is het donker in huis. Een camera aan de gevel registreert iedere bezoeker. “Dat is wel nodig”, zegt Huub. “Ik ben nog steeds bang. De angst blijft."
Verhuizen is voor Huub geen optie. “Ik blijf hier. Ik woon hier al 35 jaar en al mijn vrienden en bekenden wonen hier. Daarom ga ik hier echt niet weg." Een oplossing voor het slepende conflict heeft hij niet. Volgens hem is er met de buren niet te praten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.