Broer verdachte in brute moordzaak op Rudi Schouten uit Breda

9 april 2015 om 15:54
nl
Een van de twee verdachten die vastzit in verband met de gruwelijke moord op Bredanaar Rudi Schouten is een broer van het slachtoffer. Dat heeft de politie donderdag bevestigd.
Geschreven door

"De man wordt ervan verdacht dat hij betrokken is bij de zaak. Maar zover ons nu bekend is, is hij niet de moordenaar van zijn broer", zegt een woordvoerder.
De twee die vrijdag aangehouden zijn, blijven nog zeker twee weken vastzitten, besloot de rechter-commissaris in Breda donderdag.
Wie heeft er iets gezien?De woordvoerder zegt dat de politie dringend verlegen zit om getuigen die meer weten van de gebeurtenissen van vrijdag.
"We zijn ervan overtuigd dat er mensen zijn die wij nog niet gesproken hebben, die dingen gezien hebben. Wij willen graag dat zij zich melden, hoe weinig informatie ze misschien ook hebben. Desnoods kunnen ze Meld Misdaad Anoniem bellen."
Mini CooperDe politie zoekt overigens nog steeds naar andere verdachten die bij de moord betrokken zouden zijn. "En de rode Mini Cooper waarin mensen weggereden zijn, is ook nog steeds niet gevonden."
"We hebben onze handen vol aan deze zaak", vervolgt de woordvoerder. "We horen veel getuigen en ook het bekijken van alle beelden van beveiligingscamera's kost ons veel tijd."
Belaagd met bijl en priemSchouten werd vrijdag op klaarlichte dag bij het winkelcentrum aan de Cypresstraat vermoord. Dat gebeurde op de parkeerplaats. De man werd daar waarschijnlijk belaagd met een priem en een bijl.
Uiteindelijk werd er ook op hem geschoten. Ondanks langdurige pogingen om hem te reanimeren, overleefde de 28-jarige Schouten het niet.
BekendeDe man was een bekende van de politie en is in het verleden meermaals veroordeeld. Zo kreeg hij een celstraf nadat hij  in 2010 op een woning had geschoten.
Ook was hij eerder veroordeeld nadat hij onder invloed van alcohol in de binnenstad van Breda ingereden was op voetgangers en agenten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.