VVD in Tilburg boos over 'anti-jihadismebijeenkomst' waar raadsleden niet bij mochten zijn

9 april 2015 om 16:41
nl
De VVD in Tilburg wil opheldering over een bijeenkomst die het college van B en W heeft gehouden over het opzetten van een netwerk om radicalisering en jihadisme tegen te gaan. De fractie vindt het nogal opmerkelijk dat de El-Feth Moskee en de Islamitische Stichting voor Opvoeding en Overdracht van Kennis daarvoor is uitgenodigd terwijl deze organisaties nota bene een podium zouden bieden aan radicale moslims. Ook is de VVD verbolgen over het feit dat raadsleden er niet bij mochten zijn.
Geschreven door

De VVD vindt dat het college een verkeerd signaal afgeeft. De Islamitische Stichting voor Opvoeding en Overdracht van Kennis kwam eerder in opspraak vanwege kindermishandeling in het koranonderwijs. De gemeente deed in 2013 aangifte tegen de stichting.
Sharia4BelgiumDe El-Feth Moskee zou volgens de VVD-fractie onlangs een islamitische conferentie hebben georganiseerd waarbij Tarik Chadlioui, inspirator van Sharia4Belgium, heeft gesproken. De IND zou dat hebben willen voorkomen.
"Dit was na de bijeenkomst van de gemeente," aldus Roel Lauwerier van de VVD. "Wat hebben ze dan gedaan op die bijeenkomst als ze daarna meteen zo iemand uitnodigen."
De fractie noemt het college te naïef bij de aanpak van radicalisering en wil weten of de twee organisaties nog steeds op het lijstje staan voor samenwerking in het netwerk. Andere organisaties die voor de bijeenkomst waren uitgenodigd zijn onder andere scholen, politie, Openbaar Ministerie en jeugdzorg.
Wethouder Marcelle Hendrickx laat weten dat de term ‘omstreden organisaties’ voor rekening is van de VVD-fractie. De wethouder herkent zich hier niet in. Volgens haar staan 'orthodoxe opvattingen niet gelijk aan radicalisme'. "Radicalisme wijzen wij in alle opzichten af", aldus de wethouder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.