Voor Phillip Cocu begint het genieten pas als PSV de titel heeft

9 april 2015 om 17:39
nl
Het woord 'kampioenschap' is niet meer verboden op De Herdgang, maar nog steeds praat Phillip Cocu er met hoorbare tegenzin over. Want de buit is toch echt nog niet definitief binnen. "Het echte genieten kan pas beginnen als we officieel de titel hebben", aldus de PSV-trainer.
Geschreven door

In aanloop naar de wedstrijd tegen PEC Zwolle, vrijdagavond al, ging het toch vooral over de naderende landstitel en wat dat allemaal teweeg brengt. Want de datum van de huldiging is al bekend (19 april) maar er moet toch nog gewoon gevoetbald én gewonnen worden.
Afsluiten en focussen op PEC Zwolle"Je ontkomt er niet aan dat er nu dingen gepland en geregeld moeten worden", zegt Cocu. "Maar daar probeer ik me zo veel mogelijk voor af te sluiten. Het belangrijkste is dat we de focus volledig op de wedstrijd tegen PEC Zwolle hebben en dat we ons niet laten afleiden door randzaken."
Positieve impulsMet PEC Zwolle treft PSV een tegenstander die dinsdag nog een zware bekerwedstrijd met verlenging speelde.
"Maar ze wonnen die wedstrijd en plaatsten zich voor de bekerfinale. Zoiets geeft een positieve impuls. Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd. Los van de extra druk die nu bij deze wedstrijd komt kijken, is Zwolle een sterke tegenstander. Het is een degelijk team, met veel creatieve spelers. We zijn gewaarschuwd, we hebben in Zwolle niet voor niets verloren", aldus Cocu.
Overstap Kalezic binnen PSV niet zekerAl lang gaat het verhaal dat de huidige trainer van Jong PSV, Darije Kalezic, Ernest Faber volgend seizoen gaat opvolgen in de technische staf bij PSV. Maar volgens Cocu is dat nog helemaal niet zeker.
"Iedereen gaat daar vanuit. Ook in de media. Maar zo ver is het nog lang niet. We gaan er heel zorgvuldig mee om. Het zou ook zomaar iemand anders kunnen worden."
PSV bijna op volle sterkteCocu kan vrijdag op een bijna volledig fitte selectie rekenen als zijn ploeg het in eigen huis opneemt tegen PEC Zwolle. Alleen de al langer geblesseerde Santiago Arias en Florian Jozefzoon zijn afwezig. Stijn Schaars is wel weer fit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.