Video

Hockeyvrienden staan in degradatiekraker Push-HC Tilburg tegenover elkaar: 'Ik hou niet in'

9 april 2015 om 19:35
nl
De hockeyvrienden Kjeld Ossel en Maarten van Beers staan zondagmiddag lijnrecht tegenover elkaar. Ossel speelt bij Push uit Breda en Van Beers bij HC Tilburg, twee teams die vechten tegen degradatie uit de Hoofdklasse hockey. Voor Push kan het doek zondag al vallen. "Mochten we verliezen of gelijkspelen, dan is het klaar. We zullen er zeker op klappen."
Geschreven door

Na achttien wedstrijden heeft Push slechts één punt en bezet daarmee de laatste plaats in de Hoofdklasse.
Het Bredase team koos aan het begin van het seizoen bewust voor de eigen jeugd en moet dat nu waarschijnlijk bekopen met degradatie. Maar theoretisch gezien kan de ploeg zich nog redden.
Laatste kansMiddenvelder Kjeld Ossel van Push probeert er, waarschijnlijk tegen beter weten in, de moed nog in te houden. "Voor ons is het de laatste kans om er in te blijven. En ja, het wordt heel erg lastig. Maar wij willen heel erg graag een keer winnen in de Hoofdklasse en dan ligt er tegen Tilburg een grote mogelijkheid", aldus Kjeld Ossel.
Met HC Tilburg gaat het maar ietsje beter in de Hoofdklasse. Het team neemt met acht punten de voorlaatste plaats in op de ranglijst. Een plek waarbij Tilburg in de nacompetitie terecht komt om degradatie/promotie. Maar Tilburg kan die nog ontlopen. Winst op Push zou een hele grote stap in de goede richting zijn.
'We zijn goed genoeg'"De doelstelling is om te winnen van Push", zegt Maarten van Beers van HC Tilburg. "En daardoor op elf punten te komen en eventueel nog nacompetitie ontlopen. Ik denk dat we een goed team hebben en goed genoeg zijn om in de Hoofdklasse te spelen."
Kjeld Ossel en Maarten van Beers, beide woonachtig in Breda, gaan ook buiten het veld met elkaar om. De opponenten lopen wel eens samen hard en drinken regelmatig een biertje. Maar zondag telt dat even niet.
'Onderuit schoffelen'"Het zal heel lastig worden om van hem te winnen", meent Van Beers. "Maar ik denk dat we als team verder zijn. Als ik hem onderuit moet schoffelen, dan moet dat maar."
"Ik ga hem ook niet sparen", reageert Kjeld Ossel. "Mocht er een duel komen en hij is in de buurt, dan zal ik me zeker niet inhouden."
RivaliteitBij Push verwachten ze zondag behoorlijk wat publiek, de derby leeft. Maarten van Beers kan het weten, want die speelde in het verleden zelf nog bij Push."De rivaliteit is groot", zo zegt hij.
"Dat is met voetbal zo, met Willem II-NAC, en met hockey net zo. Ik verwacht een mannetje of duizend."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.