Verdachten van moord op Gintas Macionis in Huijbergen nog drie maanden langer vast

9 april 2015 om 17:35
nl
De drie verdachten van de moord op Gintas Macionis blijven nog drie maanden langer vastzitten. Dat heeft de rechter in Breda donderdagmiddag besloten. De drie werden in oktober vorig jaar opgepakt. De 37-jarige Macionis werd in februari 2014 door zijn hoofd geschoten op de oprit van zijn huis aan de Groenendries in Huijbergen.
Geschreven door

De advocaten van de drie buitenlandse mannen vroegen om opheffing van de voorlopige hechtenis. De verdachten zouden het onderzoek dan in vrijheid kunnen afwachten. Volgens de advocaten is er geen hard bewijs dat de verdachten betrokken zijn bij de moord.
Veel bewijs zou rusten op verklaringen van één man, maar zijn geloofwaardigheid wordt door de advocaten in twijfel getrokken. Ook bewijs gebaseerd op telefoongegevens zou volgens hen niet hard genoeg zijn om de mannen vast te houden.
Schotresten en DNAVolgens de officier van justitie is er wel voldoende bewijs. Het gaat dan naast de telefoongegevens onder meer om schotresten op een handschoen, schotresten op een jas en DNA-bewijs. De rechter ziet ernstige bezwaren in het vrijlaten van de mannen en besloot dus dat de verdachten langer vast blijven zitten.
UitleveringDe Kroatische verdachte die heeft bekend dat hij aanwezig is geweest bij de liquidatie van Macionis, Goran K., wordt uitgeleverd door Duitsland waar hij meer dan vijf jaar gevangenisstraf uitzit.
VoortgangHet onderzoek duurt lang. Naast deze drie mannen zijn eind februari van dit jaar nog vier personen opgepakt, waaronder de beoogde opdrachtgever Miloud B. De andere drie horen bij de betrokken drugsbende.
Op 11 juni gaat de zaak verder. Dan wordt weer gekeken naar de vorderingen in de zaak. Ook de vier later aangehouden personen moeten dan voor de rechter verschijnen. Wanneer de zaak inhoudelijk behandeld wordt, is nog niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.